Tijden van …

Het is bijna Kerstmis!
Nog leuker dan de feestdagen, is de aanloop ervan. Mensen zetten hun kerstboom, brengen versieringen aan en maken zich klaar om zich te verzoenen met de mensen die hen niet zo goed liggen. Ook in Thuis.
Hier en daar worden ook subtiele hints gegeven voor kerstcadeaus. Misschien lag het er bij Lowie nogal dik op, volgens mij was het toch gewoon een hint. Uiteindelijk kennen ze elkaar niet he, nog niet. Kon hij weten dat Luc meteen een smartphone wou gaan kopen? Laten we hem nu maar gewoon het voordeel van de twijfel geven. In ieder geval. Julia moet zo niet kijken. Luc heeft geld genoeg en ze zal er genoeg van mogen meegenieten.

kerstsfeer

Lowie mag wel iets beleefder zijn en niet zo duidelijk laten blijken hoe onnozel hij Julia vindt. School kan toch ook plezant zijn? Ze probeert alleen maar toenadering te zoeken hé.
Ik kijk al uit naar het kerstdiner bij de familie Snackaert-Bomans.

Ook Ann en Mayra trokken gisteren hun badjassen aan.
Ik vermoed elk om een andere reden. Mayra om te zeggen dat het tijd is voor een nieuwe. Ann om te zeggen dat ze al een goeie heeft en er dus geen nieuwe nodig heeft.
Een gok waarmee ik niet wil zeggen dat ik het exemplaar van Ann mooi vind. Ik weet gewoon hoe moeilijk het is een badjas te vinden die comfortabel én mooi is. ‘Er mee kunnen doorgaan’ is meestal meer dan genoeg.

badjassenspecial

Nu alleen maar hopen dat tegen de feestdagen Ann iets meer oog heeft voor Mayra. Want hoe die de laatste weken bezig is?
Ik zou er niet van verschieten dat Marianne de taak van kerstshoppen op zich zal nemen, Sandrientje zal niet vergeten worden. Mayra zal er naar kunnen fluiten vrees ik.
En Ann zal zeggen dat Mayra dat moet begrijpen. Dat ze wel andere dingen aan haar hoofd heeft.

Nog een kerstdiner om naar uit te kijken! Was het maar al zover.

2 thoughts on “Tijden van …

  1. Hey Blokje,

    Ik hoop ook echt dat Ann wat vriendelijker gaat doen tegen Mayra, ik bedoel hoe verdraagzaam is Mayra nu niet geweest. Ik vind het eigenlijk ook niet gezond hoe die maar blijven samenwonen. Is het geen tijd voor een eigen thuis???

    • Absoluut! Ik begrijp echt niet dat die twee daar nog wonen. Ze hebben Mayra voor een voldongen feit gezet nu. Ze gingen daar wonen omdat ze privé vertrekken hadden. Maar hoe is het gelopen? Ze ontbijten samen met Marianne. Dat is niet alles, Ann blijft haar moeder opzoeken en ook al zou je denken dat ze haar moeder intussen wel kent, ze neemt het niet eens op voor Mayra. Mayra cijfert zich weg en pikt alles. Zelfs dat dreigement ‘je haalt de deur niet eens’ gaat ze niet eens doorvertellen aan Ann. Uit begrip!
      Ongelooflijk was die ene scene waar Ann tegen Marianne in de zetel zat. Mayra zat apart terwijl Marianne haar dochter mocht troosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s