Ankerpunt 1: 1/5/2011;Femke;2031

Marianne zal het niet willen horen, maar Femke is zonder twijfel degene die het meest op haar lijkt, of is gaan lijken. Mevrouw Bastiaans is een klassedame, zij spreekt de taal van geld, om haar familie te beschermen kan ze ongelooflijk hard zijn, alsof ze geen geweten heeft. Hoe ze zo is geworden, dat weten wij niet. Maar van Femke weten wij dat wel. En als we over 20 jaar naar thuis kijken, zullen wij begrijpen waarom ze is wie ze is. Het zal Thuis een extra dimensie geven!

Speciaal daarvoor voeg ik een leuk aardigheidje toe aan deze blog, een nieuwe categorie: de ankerpunten. Een ankerpunt wordt toegevoegd aan een bericht en weer opgedist ergens in de toekomst, in dit geval over 20 jaar. Het is een nota voor de toekomstige kijker, dat kan een vraag zijn, een opmerking, vanalles!

Over Femke.
We weten nog allemaal hoe Femke in de Taxfree shop een flacon parfum stal, bang om Youssef te verliezen, die Aïsha complimenteerde met haar lekkere geurtje. Net op die manier dreef ze hem weg. Dat is maar één van de vele voorbeelden. Ze heeft heel veel meegemaakt, vroeger veel miserie en tegenslag. Femke is een vechter, is altijd weer opgestaan, zij weet als geen ander dat je moet vechten als je iets wil. Zij weet dat het niet genoeg is om vooruit te willen, je moet vooruit gààn.

Dus aan Femke. Zie je daar nou staan, een klassedame, vrouw van de notaris, je hebt ervoor gevochten en je hebt het verdiend. Maar vergeet niet waarom je het deed, je wou gewoon wat voor de rest zo makkelijk leek. En ook al zal voor jou de moeilijke weg soms korter lijken, die bewandel je wel alleen. Femke, ‘ons Fem’, goedlachse meid … je bent er.

EH.
Sorry, ik liet me even meeslepen.
Dat was het eerste ankerpunt.

Tot mei 2031!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s