De eetgewoonten van Rosa en dochter.

Deze week ben ik eindelijk terug thuis beginnen kijken, en guess what! … ik kan nog steeds volgen. Ik weet nog goed dat ik vorige keer blij was dat Peggy niet langer in de keuken van Ter Smisse kwam eten, zij en haar moeder hebben namelijk wansmakelijke eetgewoontes, iets waar ik sowieso nogal gevoelig voor ben. Wat zie ik nu? Ze delen opnieuw een keuken. Tijdens het bespreken van het baby-feest van Sandrine en de missing 800000 euro van Peter, speelde Rosa met een stuk gerookte ham, nogal duidelijk … nu vraag ik me af waar ze dat rond rolde, een paar keer, opnieuw. Ik denk dat het een dadel was. Iemand?

spelen met eten

4 thoughts on “De eetgewoonten van Rosa en dochter.

  1. Wel, Blokje. Ik denk eigenlijk dat de meest logische oplossing voor dit probleem een brief naar de vrt is. Want oké, je kan wel volgen met Thuis, maar op zich is dat toch geen gemakkelijk programma om naar te kijken. Ik bedoel, ik vind niet dat kijkers zich moeten bezighouden met wie er die week met wie geslapen heeft én dan nog eens met wat Rosa nu weer tussen een stuk hesp aan het rollen is. En als dat nu bij één keer bleef, oké, maar je moet toegeven dat je je tijdens zo’n aflevering van Thuis wel vaker zo’n dingen afvraagt he.
    Ik denk dat een kleine verandering in het script verwarringen als deze wel zouden kunnen oplossen. Zo kon Peggy bijvoorbeeld heel subtiel hebben verwezen naar de handeling die haar moeder uitvoerde, waarna Rosa kort had kunnen uitleggen wat er nu in Godsnaam tussen die ham zat. Het is allemaal maar een kwestie van goed scenarioschrijven, me dunkt.

  2. Pingback: KNUISTJES | Nee, bedankt.

  3. Hoi Nee, bedankt! Bedankt voor je reactie. De toon is meteen gezet, ik hoop dat deze blog interessante discussies op gang kan brengen. Ik ben net deze blog begonnen omdat ik met deze vragen zit. Het kan misschien lijken op slordigheid bij de scenaristen maar ik denk eerder dat de makers de kijker willen uitdagen. Misschien was Rosa bezig met de hapjes van het babyfeest, dadels met gerookte ham, of kleine worstjes met gerookte ham. Plus, ik wil ook een soort van tegengewicht zijn voor de blog van concullega http://blog.ellievranken.be/ … of een aanvulling!

  4. Interessante denkpiste die je daar hebt. Dat zou wel eens iets kunnen zijn. Ik kan hier helaas geen tv kijken, maar misschien moet je eens goed opletten of dat stukje ham een wederkerend iets is. Het zou best kunnen dat de scenaristen in elke aflevering (of elke scene zelfs!) datzelfde stuk ham laten terugkeren. Hier was het nu wel heel opvallend, maar het zou best kunnen dat Marianne een gesprek heeft met Tom in haar woonkamer en dat je daar, op de commode op de achtergrond, ineens dat stuk hesp ziet liggen. Dan is de vraag natuurlijk wat de scenarioschrijvers daarmee willen zeggen, maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat jij deze zaak tot op de bodem zal uitzoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s